Krijg je vrijwilligersorganisatie weer op de rit!

SESAM staat vrijwilligersorganisaties en sociale ondernemingen met professioneel advies terzijde. Deskundige en ervaren adviseurs stellen hun kennis gratis ter beschikking, je betaalt alleen een bescheiden dagdeelbijdrage en onkostenvergoeding.

Voor en door vrijwilligers

Adviseurs van SESAM zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag met jou. Je vindt ons in elke provincie!

Waarvoor kun je een SESAM adviseur inschakelen?

Wil je eens bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jouw vrijwilligersorganisatie of sociale onderneming? We horen graag van je!

Agenda

lees meer...

Viering dertig jaar Home-Start

Op 2 november is het dertigjarig bestaan van Home-Start Nederland gevierd in het bijzijn van Koningin Máxima. SESAM academie is sinds 2013 betrokken bij het programma, dat ouders steunt met lichte, alledaagse opvoedvragen. Meer dan 160 gemeenten zetten Home-Start in binnen hun lokale jeugdbeleid als vorm van pedagogische hulp. 

lees meer...

Een nieuwe focus op het sociale domein

Dorpswerk Noord-Holland is een provinciale vereniging van dorpshuizen en dorpsraden die subsidie ontvangt van de provincie. De afgelopen jaren was de ondersteuning van hun leden met name gericht op het opstellen van dorpsvisies (bereikbaarheid, verkeersveiligheid etc.) en het verduurzamen van de dorpshuizen.

lees meer...

Blog: Harmonie St Gerardus Heerlen: daar zit muziek in!

"Het traject met de leden en de SESAM adviseurs en de eerste resultaten van de stappen die zijn gezet, gaven nieuwe energie. De brainstormsessie gaf nieuwe inzichten waarmee het bestuur voortvarend aan het werk ging".

lees meer...
© 2015 - SESAM academie