Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

December 2023

Veilig werkklimaat voor vrijwilligers?

We hebben een klachtencommissie en een vertrouwenspersoon….

Dat was een van de reacties op een blog over een veilig werkklimaat voor vrijwilligers. Als ik het lees moet ik me toch even achter de oren krabben. Jammer genoeg denken we te vaak dat we het geregeld hebben als we het op papier vastgelegd hebben. Statuten, een rooster van aftreden, een huishoudelijk reglement, een klachtencommissie, een vertrouwenspersoon.  Mooi beschreven en vastgelegd, om ergens in een, al dan niet digitale, la te belanden. We hebben het vastliggen, dus we hoeven er verder niet meer naar te kijken. 

Prettig kennismaken!

Prettig kennismaken!

Ik ben er vaak genoeg langs gereden: de KunstKring Duiven. Een beetje verstopt langs de invalsweg naar de gemeente. Gevestigd in een niet zo kunstzinnig gebouw met een parkeerplaats ervoor. Ik woon in de regio, maar had nooit aanleiding om er naar binnen te gaan. Tot het moment dat ik samen met mijn collega Evelien Beentjes kennis ging maken met het bestuur. Om te bespreken of we hen op weg konden helpen om de strategie van KKD opnieuw vast te stellen. 

Kennis voor het grijpen

Kennis voor het grijpen

Op het kennisplatform van Oranje Fonds Vragen die ertoe doen vind je een nieuw webinar over het efficiënt inrichten van jouw organisatie. De kennisbank staat vol met kennis en concrete tips die jouw organisatie verder kunnen helpen. Kijk snel welke blogs, infographics, korte video’s en shortreads voor jou interessant zijn.
Lees meer

Zet jullie sociale initiatief zich in voor mentale gezondheid?

De Impuls gaat initiatieven steunen die zich willen richten op psychische kwetsbaarheid. Door het realiseren van ontmoetingsplekken en -activiteiten voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn, kan verergering van psychische problematiek en verdere vereenzaming van buurtbewoners voorkomen worden en kan het (opnieuw) participeren in de samenleving bevorderd worden. 
Initiatieven kunnen zich van 22 augustus tot 1 november aanmelden voor een financiële bijdrage van maximaal € 5.000 en een inspiratiedag voor de deelnemers. 
Lees meer
KNHM bestaat 135 jaar

KNHM bestaat 135 jaar

Na 135 jaar Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, afgekort tot KNHM foundation, heeft de organisatie een nieuwe naam: Katalys
Katalys versterkt bewonersinitiatieven en werkt samen aan krachtige buurten en dorpen. De nieuwe naam past daar goed bij, de rol van katalysator. 

Katalys is er met Kern met Pit, met maatschappelijke financieringen, met extra hulp van experts van Arcadis, met workshops en webinars.
 
 
Nieuw ANBI loket online

Nieuw ANBI loket online

De Belastingdienst heeft speciaal voor stichtingen en verenigingen een nieuw digitaal ANBI Loket geopend. Je vindt hier praktische uitleg en kunt via een laagdrempelige manier contact opnemen met deskundigen. Dit loket is met name bedoeld voor kleine en middelgrote aanvragers van een ANBI-status.

En fonds voor bewonersinitiatieven

En fonds voor bewonersinitiatieven

Het Postcode Loterij Buurtfonds is in 2020 opgericht om de ondersteuning van kleinschalige buurtprojecten mogelijk te maken. Nu kunnen ook grotere, ondernemende bewonersinitiatieven een aanvraag indienen bij het Postcode Loterij Buurtfonds. 

Aanvragen BuurtBespaarBudget

Heeft jouw buurthuis of ontmoetingsplek inspiratie en plannen om bewoners komende winter te helpen met energie besparen? Zoek je naar geld om het mogelijk te maken? Vraag dan bij LSA bewoners een BuurtBespaarBudget aan. Je hebt nog tot en met 14 september om je aanvraag in te dienen. 
Lees meer

Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl