Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

Januari 2021
Een bewogen jaar

Een bewogen jaar

Wij begonnen 2020 in januari met plannen om de positionering van SESAM te versterken. In maart viel alles stil. Op dat moment realiseerden we ons niet hoeveel impact Corona op al het vrijwilligerswerk maar ook op SESAM zou hebben, op het advieswerk en op de adviseurs. 
SESAM kijkt terug op een jaar met beperkte inzet. Zowel de opdrachtgevers als de adviseurs waren met goede reden terughoudend. Na enige tijd begonnen de adviseurs weer af en toe opdrachten te doen, weliswaar minder dan in andere jaren.
Toch heeft het ons ook iets gebracht. De oproep van Branddoctors aan SESAM (uitkomst van een organisatieonderzoek in 2019) om te vernieuwen met behulp van digitale middelen kwam precies op het moment dat er ook noodzaak ontstond. We gingen digitaal vergaderen, digitaal  adviseren, online workshops geven, allemaal vaardigheden waar we in de toekomst gebruik van kunnen maken naast het persoonlijke contact met de opdrachtgevers. Want eerlijk is eerlijk: dat is onvervangbaar.
We hebben het jaar gebruikt om onze eigen projectadministratie te vernieuwen. Daarnaast  scherpen we ons eigen vrijwilligersbeleid aan en vernieuwen we onze kennisbank voor de adviseurs.  
De succesvolle samenwerking met Fonds 1818, Kansfonds en Oranjefonds loop door in 2021, daar zijn we blij mee. We starten een nieuwe samenwerking met Voor je Buurt, een organisatie die iedereen in staat wil stellen een goed initiatief te realiseren door daar mensen en geld voor bij elkaar te brengen. 
Er liggen veel adviesvragen klaar om opgepakt te worden. Zodra de maatregelen versoepeld worden verwachten we weer volop aan de slag te kunnen. Daar verheugen we ons op. 
Wij wensen u van harte fijne feestdagen en zien u graag weer in het nieuwe jaar. 


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl