Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

Maart 2023
SESAM terugblik en vooruitblik

SESAM terugblik en vooruitblik

2022 was het jaar van krabbelen en weer opstaan. Voor veel vrijwilligersorganisaties dreunt de coronacrisis nog na: het kost moeite om nieuwe leden te werven, om oude leden te behouden, vrijwilligers te vinden of om nieuwe fondsen te werven. Het zijn soms moeilijke tijden.
Toch zien onze SESAM-adviseurs ook weer die enorme veerkracht bij vrijwilligersorganisaties. De schouders gaan eronder en de wens om door te gaan, is groot. De talloze clubs, verenigingen en initiatieven die we dit jaar hebben ondersteund kunnen er dan ook weer tegenaan. Zoals een van hen het zo mooi verwoord: “De praktijkervaring van de adviseurs en de onderbouwing van hun advies was goud waard!” Daar doen we het voor.
Voor het komende jaar willen we nog beter vertellen wat er voor vrijwilligersorganisaties ‘te halen valt’ bij SESAM.  Daarom gaan de komende tijd meer bloggen over ons werk en kunt u vaker artikelen lezen over verhalen uit de praktijk. Voor een bescheiden organisaties als SESAM stappen we daarmee een beetje uit onze comfort zone. Maar misschien is dat juist wel een goed voornemen voor 2023. Tenslotte gebeuren daar vaak de mooiste dingen.
Namens alle SESAM-adviseurs wensen wij u het komende jaar veel daadkracht, energie en frisse moed. En natuurlijk vooral heel veel geluk in 2023!

Aanloophuis op koers

Een Aanloophuis heeft een betrokken en actief bestuur. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om een goed beleid te formuleren. Het bestuur is vooral bezig met het oplossen van dagelijkse problemen maar wil juist meer beleidsgericht gaan werken. 
SESAM is benaderd om ondersteuning te bieden. Dit werd financieel mogelijk gemaakt door Fonds Franciscus. 

Inzicht en steun voor De emigratie generatie

De emigratie generatie organiseert ontmoetingen tussen generaties en culturen in de stad Utrecht. Schoolkinderen tussen 10 en 14 jaar interviewen ouderen met een emigratieachtergrond en leggen hun levensverhalen vast. Zo verbindt men generaties en mensen in de wijk en worden migratieverhalen vastgelegd. 
De stichting heeft SESAM gevraagd om te helpen bij de verdere ontwikkeling van de organisatie en het verkennen van mogelijkheden om tot een betere financiering van de stichting te komen.
Oranje Fonds ondersteunde deze advisering financieel. 

Samen Sterker tegen Armoede

Samen Sterker tegen Armoede

Vanaf 22 november kunnen sociale initiatieven die zich inzetten tegen armoede zich aanmelden voor het nieuwe Oranje Fonds programma 'Samen Sterker tegen Armoede'. Op lokaal niveau wil het fonds, in samenwerking met Nationale-Nederlanden, mensen met (risico op) armoede en schulden in Nederland helpen.
Doel is om lokale samenwerkingsverbanden te versterken die een integrale en laagdrempelige aanpak van armoede en schulden bevorderen met hun gezamenlijke hulpaanbod. Hierdoor kunnen mensen sneller en beter worden geholpen.
Samenwerkende lokale initiatieven kunnen zich tot 10 januari 2023 aanmelden.

Meer informatie over Samen Sterker tegen Armoede

Nationale Vrijwilligersprijzen

De Nationale Vrijwilligersprijzen dagen Vrijwilligersorganisaties massaal uit de emotie van hun werk te vertellen. Vanaf 1 december kunnen alle vrijwilligersorganisaties van Nederland meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023. De organisatie is op zoek naar de typische verhalen die bij vrijwilligerswerk horen. Verhalen die raken en mensen aangrijpen. Aanmelden kan tot 28 februari 2023 via WhatsApp of mail.
Alle informatie staat op www.vrijwilligersprijzen.nl.
 


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl