SESAM adviseur worden

SESAM komt graag in contact met mensen die zich willen inzetten voor het werk van SESAM. Heb je recente werkervaring en een breed netwerk van contacten? Vind jij het leuk om als adviseur jouw kennis en ervaring in te zetten voor maatschappelijke - en vrijwilligersorganisaties?

Wij vragen:

Wat staat daar tegenover?

"Als SESAM-adviseur beleef je wat! Ieder project is weer anders en je komt nog eens ergens" schreef een adviseur terugkijkend op zijn lange inzet (9 jaar!) bij SESAM.  

Bij ons kun je al je kennis en ervaring in praktijk brengen. Je maakt kennis met interessante vrijwilligersorganisaties en je ontwikkelt daarmee ook jezelf.
SESAM is een netwerk van circa 80 adviseurs, verspreid over heel Nederland. Je werkt samen met collega-adviseurs in regionale teams. Daarbij word je ondersteund door een landelijk bedrijfsbureau in Apeldoorn.
We bieden een professionele en hartelijke werkomgeving. Jaarlijks kun je kosteloos deelnemen aan trainingen over actuele thema's. Gemaakte reis- en andere directe kosten worden vergoed.

SESAM adviseurs
Onze adviseurs zijn professionals van 55 jaar en ouder. Ze hebben ervaring op een breed terrein van advisering en ondersteuning inzake organisatorische en bestuurlijke vraagstukken. Ze vinden het leuk om als vrijwilliger voor onze organisatie te werken. Met hun kennis en ervaring willen ze maatschappelijke - en vrijwilligersorganisaties (en besturen) ondersteunen en/of feedback geven bij organisatievraagstukken.

Werkterrein
De hulpvragen komen van

De vragen beslaan een breed palet. Het kan betrekking hebben op bestuur, beleid en strategie. Op marketing, organisatie, communicatie, vrijwilligersbeleid, verouderend ledenbestand, omgang met wetgeving (AVG, WTBR) enzovoort. Maar ook conflicthantering of problemen met ongewenst gedrag kunnen de reden van de aanvraag zijn. Of de inrichting van de financiële organisatie en het aanvragen van subsidie of het zoeken van fondsen.

  • Eerste lesdag

  • Leergang 2019

  • Leergang 2018

  • Leergang 2017

  • City Safari workshop